Certificarea Cycle Friendly Employer2018-12-18T16:46:46+02:00

CFE

Pentru a oferi companiilor europene un stimulent special pentru a se concentra mai mult pe promovarea bicicletei în companii, consorțiul proiectului UE Bike2Work a dezvoltat o certificare la nivelul UE pentru companiile ce încurajează și promovează mersul cu bicicleta – așa-numita certificare CFE. Proiectul a început în 2014 iar obiectivul principal al Bike2Work este de a încuraja o schimbare semnificativă a modului de transport de la motorizare la ciclism.

Certificare Europeană – Companie Bike Friendly este singura certificare europeană care atestă nivelul de implicare, promovare și evaluare a companiilor în susținerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul angajaților.

Asociația Green Revolution este primul și singurul furnizor al acestui serviciu în România.

Avantaje

Avantaje economice
/  Este bună pentru imaginea companiei tale / Management reputațional: Măsurile care susțin mersul cu bicicleta măresc numărul de angajați care pedalează, prevenind astfel lipsa mișcării fizice. În plus, angajații care se deplasează cu bicicleta sunt mai fericiți, mai echilibrați și mai productivi.
/  Reducerea costurilor pentru concedii medicale: Angajații care călătoresc spre serviciu cu bicicleta pe parcursul întregului an au o treime mai puține zile de concediu medical față de cei care folosesc mașina. O companie poate salva mai mult de 100 de euro pe angajat, cu o zi de concediu medical mai puțin pe an. Cea mai mare parte a concediilor medicale pe termen lung (mai mult de 30 de zile) există între utilizatorii de mașini private.
/  Angajatorii prietenoși cu bicicleta economisesc bani. Biciclistul are nevoie de mai puțin spațiu decât spațiile de parcare pentru mașini, iar costurile de infrastructură sunt mai mici, chiar dacă sunt luate în considerare toate costurile pentru o infrastructură adecvată pentru biciclete.

Benefică pentru sănătate
/  Ciclismul este sustenabil. Face parte integrantă din managementul mobilității durabile și reprezintă o completare perfectă a valorilor companiei.
/  Angajații care călătoresc cu bicicleta au cele mai scăzute valori ale IMC. (bicicliști: 24,01; utilizatori de mașini: 25,66)
/  Angajații care călătoresc cu bicicleta au cel mai mare scor de bunăstare. Cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai bună bunăstarea participantului. (bicicliști: 60,61; utilizatori auto: 54,61)

Benefică pentru mediu
/  Reducerea impactului asupra mediului
/  Reducerea zgomotului
/  Diminuarea blocajelor în trafic
/  Protecția climei

Bike2Work – Cycle Friendly Employer

Cum obțin certificarea

Bike2Work – Cycle Friendly Employer

Auto-evaluare – Verifică online în ce măsură compania ta poate acumula suficiente puncte pentru un audit pozitiv la fața locului.

/  Înregistrează-te pentru audit – Dacă testul de auto-evaluare este pozitiv, te poți înscrie pentru audit. Un auditor al AGR va verifica măsurile de susținere a mersului cu bicicleta oferite de compania ta și va pregăti un raport.

/  Certificarea – Dacă raportul primit arată un rezultat pozitiv, vei primi certificarea Cycle Friendly Employer, categoria bronz, argint sau aur. Certificarea este valabilă timp de 3 ani.

Primul pas către obținerea certificării CFE este auto-evaluarea. Înregistrează măsurile bike-friendly deja implementate și află ce ai mai putea face pentru a obține certificarea. Auto-evaluarea este gratuită și o poți face de câte ori vrei, chiar aici:

Către auto-evaluare

Prețuri

Costurile includ: auditul companiei de către un auditor certificat AGR, raportul cu recomandări și sugestii de îmbunătățire. Dacă vei obține un audit pozitiv, vei primi certificarea europeana Cycle Friendly Employer, categoria bronz, argint sau aur, valabilă timp de 3 ani. Publicarea în baza noastră de date online.

Companie
Număr de angajați < 100 101-1000 > 1000
Cost/companie/locație € 650 € 850 € 1.200

 
 

Preț/Sediu 1 2 3 4 5
Angajați (3-100) € 650 € 555 € 525 € 500 € 475
Cost total € 650 € 1.110 € 1.575 € 2.000 € 2.375
Angajați (101-1000) € 850 € 740 € 630 € 600 € 550
Cost total € 850 € 1.480 € 1.890 € 2.400 € 2.750
Angajați (> 1001) € 1.200 € 850 € 745 € 700 € 650
Cost total € 1200 € 1.700 € 2.235 € 2.800 € 3.250
Bike2Work – Cycle Friendly Employer

Ghidul certificării Cycle Friendly Employer

Descarcă documentul

Despre noi

Despre Asociația Green Revolution

Green Revolution este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, dedicat schimbării și traiului într-o lume mai curată și mai sănătoasă.

Misiune

  • susținem reducerea poluării în marile orașe, a impactului pe care activitățile umane îl au asupra mediului;
  • milităm pentru creșterea calității vieții locuitorilor orașelor din România;
  • propunem și realizăm, împreună cu autoritățile, strategii și politici de mediu coerente.

Proiectele Asociației încurajează mobilitatea urbană, mersul pe bicicletă prin dezvoltarea proiectelor de bike-sharing, prin crearea unor comunități active de bicicliști, prin înțelegerea nevoilor acestora, discuții cu autoritățile și găsirea unor soluții.

Green Revolution realizează proiecte de educație inovatoare și non-formale pentru a-i învăța pe copii să fie responsabili cu mediul înconjurător și creează astfel un punct de plecare solid pentru viitorii adulți, cetățeni ai orașului.

Alte proiecte de responsabilizare ale Asociației merg către companii, care sunt încurajate să protejeze mediul înconjurător prin diverse campanii, Green Revolution oferindu-le suport și transfer de know-how.

Proiecte

Principalele proiecte ale noastre se împart pe trei piloni principali, astfel:

  • Mobilitate/ Transport alternativ: I’Velo Relax, I’Velo Urban, studentObike, Bike2Work, Biciclete cu Cravată, BikeFest;
  • Educație: Roaba de Cultura, Green Bee;
  • B2B: Conferințele Green Report, Green Business Index.

Fie că este vorba despre transport alternativ, educație ecologică, cultură, dacă rezonezi cu misiunea noastră și cu activitățile din proiectele Green Revolution, te încurajăm să ne ajuți să ducem mesajul mai departe! Scrie-ne pe adresa office@greenrevolution.ro / www.greenrevolution.ro/contact și alătură-te cauzelor noastre!

Parteneri

Logo – Raiffeisen Bank
Logo – Kaufland

Parteneri media

Logo – EuropaFM
Logo – Virgin Radio
Logo – Green Report
Logo – NoMad Multisport

Bike2Work – Cycle Friendly EmployerBike2Work – Cycle Friendly Employer