stefan_craciun

Stefan pedaleaza in campania Bike2Work. Lucreaza la magazinul Muzica din Bucuresti si, de cel putin 6 ani, merge cu bicicleta la munca. Face tururi cu bicicleta prin toata tara si este un exemplu demn de urmat ­čÖé Felicitari!

De ce pedalezi?

Pentru mine pedalatul inseamna relaxare si sanatate. Fiind pasionat de mersul pe munte, pe carari sau pe drumuri forestiere, bicicleta a intrat perfect in peisaj. Ma plimb┬ádes in interiorul si in afara orasului, cu prietenii sau cu prietena mea, care este tot o biciclista convinsa ­čÖé

Cum te descurci in trafic?

Referitor la trafic, toti stim raspunusul… traim intr-o jungla de asfalt, dominata de masini si indiferenta. Incurajator este faptul ca tot mai multi tineri, dar si adulti incep sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport.

Ce recomanzi altor biciclisti?

Orasul nu este cel mai prietenos mediu pentru biciclisti, dar cu putina atentie, cu totii putem pedala la munca. O casca, manusi, un tricou de schimb in rucsac si incepi ziua de munca zambind.

Ne spui cate ceva despre aventurile tale pe bicicleta?

Fiecare bicicleta poarta povestea celui care o pedaleaza. Scott-ul meu m-a purtat prin toata tara. M-a dus la mare (Bucuresti-Constanta) in 14 ore peste noapte (evident, pe drumul vechi). De acolo si pana la Tulcea, unde am vazut si Delta. Anul trecut am fost impreuna „EcoAmbasadori” pentru EC. Am pedalat din Bucuresti pana in Cluj 4 zile si jumatate sa-mi vad trupele preferate, dar povestea traseului nu se poate compara cu nici un concert din lume.

Ce urmeaza?

Anul acesta voi repeta aventura alaturi de prietena mea si vom face turul cetatilor din Transilvania. Ne-am luat 2 saptamani concediu pentru a vizita comorile nepromovate si lasate in ruina ale tarii. Biciclete avem, cortul ne primeste pe toti si cu restul ne descurcam noi. Sa ne auzim cu bine si cu povestile bicicletelor noastre.