IMG_1170

Radu este un vechi si drag  prieten de-al nostru, care a participat si anul trecut in Campania Bike2Work. El a pedalat si a strans, pana acum, in aplicatia I’Velo, 4.700 Km. Speram sa il avem alaturi de noi si in continuare 🙂

Radu a descoperit bicicleta inca din timpul facultatii, prin anii 2000. De atunci si pana acum, ne spune cu mandrie ca la toate joburile pe care le-a avut s-a prezent pe doua roti, velo sau moto. Ne spune ca e mai simplu sa  foloseasca bicicleta in oras, fiind “primul reflex pentru a ajunge rapid la destinatia aflata la 5, 10, 20, 30 km”.  Radu ne-a povestit ca nu are nicio problema sa pedaleze in traficul din Bucuresti, chiar daca e aglomerat si intalneste piedici la tot pasul, una majora fiind calitatea aerului din capitala. Cu toate acestea, isi incureajeaza copilul sa pedaleze, desi stie ca poluarea este o problema a orasului, ce nu se se poate schimba prea curand, daca nu se investeste in infrastructura.

Sfatul lui Radu pentru biciclisti:  “Sa inceapa sa ne pese si sa cedam politicos locul pe strada celor care chiar au nevoie sa mearga pe patru roti si transportului in comun. Iar noi sa ne bucuram ca suntem in putere si sa pedalam ca niste martori tacuti ai unui oras civilizat”

Celor care vor sa mearga cu bicicleta la munca, Radu le spune: “Iesiti pur si simplu pe strada si impliniti-va dorinta! E valabil pentru orice lucru in viata pe care ti-l doresti sincer”.

Multumim, Radu, pentru implicarea ta in campania Bike2Work!