File_000

Cristian are 38 de ani si este castigatorul unei tombole saptamanale din campania Bike2Work 16 mai – 15 iulie. Am profitat de ocazie si i-am facut un profil de biciclist ­čÖé

Cat de mult pedalezi?

Pedalez intens de 1 an si jumatate. Anul trecut am parcurs in jur de 2500 km (doar cursele spre si de la serviciu). In timpul liber nu imi inregistrez cursele, pentru ca le fac de agrement.

Cand ai inceput sa pedalezi la birou?

Am mai avut o incercare acum 4 ani de a merge cu bicicleta spre birou, dar m-am lasat pagubas deoarece la aceea vreme era aproape imposibil sa mergi cu bicicleta in Bucuresti. Era permis sa mergi pe trotuar dar era destul de periculos, atat pentru pietoni, cat si pentru biciclisti. Pe carosabil era exclus deoarece aproape toti soferii te claxonau, injurau si te inghesuiau la margine.

Ce s-a schimbat pentru biciclistii din Bucuresti, in ultimii ani?

Spre surprinderea mea, anul trecut, cand am inceput din nou sa pedalez prin Bucuresti, am fost placut surprins sa observ ca lucrurile s-au mai schimbat in bine, desi mai exista soferi rau voitori sau care nu cunosc legislatia. Mai sunt multe de povestit vis-a-vis de mersul pe bicicleta in Bucuresti.

De ce alegi bicicleta pentru drumurile dintre casa si munca?

Pentru ca aceasta decizie de a merge pe bicicleta mi-a oferit una din cele mai mari bucurii (pe langa familie, deoarece am doua fete┬ásuperbe si o sotie adorabila). Nu am mai avut probleme cu sanatatea, am inceput sa mananc sanatos, datorita efortului depus iar, atitudinea mea s-a schimbat, deoarece nu mai sunt nevoit sa merg cu masina, sa ma enervez, sa poluez si sa pierd timpul in trafic. Cu RATB-ul era groaznic, mirosuri, caldura (mai nou autobuzele sunt cuptoare cu microunde), aglomeratie si sa nu uitam persoanele care iti mai umbla prin buzunare. Asa ca recomand cu caldura tuturor bicicleta ­čÖé

Ce bicicleta ai?

Mijlocul meu de transport este o cursiera Triban 3 cu roti de 28″ primita de la un prieten vazand ca ma pasioneaza acest sport. Bineinteles ca are si un nume, anume „Eleanor”.

Felicitari lui Cristian, speram sa stranga si mai multi km cu Eleanor anul acesta ­čÖé Ne bucuram sa auzim ca, in Capitala, s-a imbunatatit atitudinea soferilor fata de biciclisti si ca intalnim din ce in ce mai multi oameni care pedaleaza.

Pedaleaza si inregistreaza-ti traseele in aplicatia I’Velo cu numele „bike2work” pana pe 15 iulie si poti castiga si tu premii la tombolele saptamanale!